Categories: 2020
      Date: 06.10.2020
     Title: Isplovio Algoma Intrepid

Slika preuzeta s www.novilist.hr - Foto Sergej DrechslerPrenosimo s www.novilist.hr-

"Algoma Intrepid" otišao iz "3. maja": Djelo riječkih brodograditelja plovi prema Velikim jezerima

Baš kao i njegov prehodnik, sister ship "Algoma Innovator", kojeg su trećemajci sagradili i isporučili Kanađanima, i "Algoma Intrepid" prijeći će Atlantski ocean samo jednom.

Nakon prošlotjednog ceremonijala primopredaje, samoiskrcavajući brod za prijevoz rasutog tereta "Algoma Intrepid" danas je napustio riječko brodogradilište.

S trećemajskog veza cime su odmolane nešto prije podneva što su Riječani, ako već nisu imali prilike vidjeti, a onda su vjerojatno čuli jer su se u tom trenutku oglasile brodske sirene, što je tradicionalni pozdrav kad brod napušta škver.

Kako čujemo, i svim trećemajcima bio je to vrlo emotivan trenutak.

"Algoma Intrepid" još se nekoliko sati mogao vidjeti u plovidbi Kvarnerom dok se posada uhodavala, a potom je u poslijedpodnevnim satima krenuo prema Splitu gdje će ukrcati teret, u ovom slučaju drobljeni kamen, koji je nužan da bi osiguralo ravnomjerno opterećenje broda i na taj način ojačala njegova struktura za prelazak Atlantika.

Više na www.novilist.hr - KLIKNI LINK

Odmah po isplovljenju Algome Intrepid, na vez je premješten je brod 723 - Santiago, Španjolskog naručitelja na kojem se intezivno radi, a primopredaja tog broda predviđena je sredinom 2021.g.