Categories: 2011
      Date: 19.03.2011
     Title: Sindikat Metalaca 3. maja traži dodatna pojašnjenja od Jadranskih ulaganja 
Predstavnici Sindikata metalaca Hrvatske na današnjoj su sjednici Povjerenstva za privatizaciju riječkog brodogradilišta 3. maj od tvrtke Jadranska ulaganja


kao potencijalnog novog vlasnika 3. maja zatražili pojašnjenja ponude koja se tiču položaja radnika nakon privatizacije, doznaje se iz sindikata.

Direktor Jadranskih ulaganja Nenad Končar odgovarao je na naša pitanja čija glavnina se odnosi na zbrinjavanje viška radnika, rekao je u telefonskoj izjavi za Hinu povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske u 3. maju Juraj Šoljić. Napomenuo je da ne može reći ništa konkretnije, osim da je Končar preuzeo obvezu odgovoriti sindikatu pisanim putem za tjedan dana. Ranije je Sindikat metalaca dostavio Povjerenstvu za praćenje procesa privatizacije i potencijalnom kupcu riječkog brodogradilišta primjedbe na ponudu i plan restrukturiranja 3. maja u kojima se ističe da treba objasniti i doraditi pitanja o financijskim obvezama ponuditelja, broju zaposlenih, jamstvu za neopozivu naplatu potraživanja u slučaju neispunjavanja obveza itd.

Podružnica Sindikata metalaca Hrvatske u 3. maju dostavila je ponuđaču i primjer socijalnog sporazuma na čijem potpisivanju inzistira. Hrvatska Vlada odlučila je nastaviti pregovore s Jadranskim ulaganjima o privatizaciji 3. maja nakon što je ta tvrtka jedina predala ponudu u trećem krugu privatizacijskog natječaja i za objedinjeni državni portfelj od 83,32 posto dionica ponudila jednu kunu te s obvezala ispuniti obvezne uvjete iz natječaja. Ranije su Jadranska ulaganja predala ponude i za privatiziranje brodogradilišta Brodotrogir i Kraljevica.

(Hina/pd/poslovni.hr)