Categories: 2010
      Date: 16.09.2010
     Title: SMH 3. maja traži da Vlada podupre nastavak proizvodnje

Sindikalci apeliraju na Nadzorni odbor brodogradilišta, koji se danas poslijepodne sastaje, i Vladu da daju suglasnost kako bi ugovori poslati pravovaljani. U suprotnom, navozi će ostati prazni, a radnici će ići na čekanje.Ugovor za gradnju četiriju tankera asfalt za švedskog naručitelja riječkom brodogradilištu 3. maj osigurava zaposlenost sljedeće dvije godine, no ugovore, potpisane u lipnju, treba osnažiti do sutra da posao, najveći takve vrste u posljednjih pet godina,  ne propadne - upozorili su danas u 3.maju čelnici Sindikata metalaca u škveru Juraj Šoljić i Krešimir Jerić, potpredsjednik SMH Branko Kužet i regionalna povjerenica SSSH za Primorsko-goransku županiju Jadranka Tomašić.

Šoljić je najavio radničke i sindikalne akcije ako Vlada  ne bude valorizirala rad sindikata u Povjerenstvu za privatizaciju brodogradilišta i ne omogući nastavak proizvodnje u 3. maju.

- Potencijalni kupci već tri tjedna rade na planovima restrukturiranja, a članovi Povjerenstva iz sindikata o tome ne znaju ništa jer ih se ne obavještava - kazao je Šoljić. Planovi će potkraj rujna biti poslani  Europskoj komisiji pa, kaže Šoljić, od Vlade tražimo da nas izvješćuje o svim promjenama i planovima privatizacije.

Piše: VL