Categories: 2010
      Date: 10.06.2010
     Title: Potencijalni kupac Mirko Kovats u 3.MAJ-u
Danas 10. lipnja, dan prije prve sjednice Povjerenstva za praćenje provedbe postupka prodaje dionica BI 3.MAJ, u radni posjet je došao potencijalni kupac Predsjednik Uprave A-tec-a Mirko Kovats s suradnicima.

 

Nakon sastanka s Upravom, gospodin Mirko Kovats inzistirao je na sastanku s predstavnikom SMH u 3.maju Jurajem Šoljić kako bi razmjenio informacije te iznio pojedine stavove oko same privatizacije i Socijalnog sporazuma.

Samom sastanku je predhodila razmjena i usuglašavanje spomenutog Socijalnog sporazuma od prije desetak dana između zastupnika gosp. Kovatsa, Veljka Božića i Juraja Šoljić Glavnog sindikalnog povjerenika SMH u 3.MAJ-u.

Na sastanku se dogovorilo da kad ponuda bude prezentirana u HFP usljedi još jedan sastanak na kojem bi se dobile podrobnije informacije o pojedinim stavkama iz samog plana restrukturiranja, a  za koji gosp. Kovats smatra da će se provoditi u suradnji s sindikatom naglašavajući socijalni dijalog s sindikatom. Isto tako navedeno je da se Socijalni sporazum načelno prihvaća uz obavezu dostavljnja pismenog nacrta i potpisivanje prije donošenja same odluke Vladinog Povjerenstva.