.     Print this page


Novosti

13.03.2010

12. ožujka 2010. Održana je redovita izborna skupština Podružnice Sindikata metalaca Hrvatske BI 3.MAJ.


Uz delegate na Skupštini prisustvovali su i gosti: Edi Kučan Predsjednik Uprave BI 3.MAJ d.d., Janko Povše, Direktor KIOP-a 3.MAJ Brodogradilište, Željko Maričić, Predsjednik Sindikata 3.MAJ (HUS), Josip Vranković, Glavni sindikalni povjerenik Podružnice SMH TIBO, Goran Solomun, Glavni sindikalni povjerenik Podružnice SMH AKZ Virovitica, Branko Kužet Regionalni povjerenik SMH za regiju VI, Jadranka Tomašić, Županijska povjerenica SSSH Primorsko-goranske županije  i v.d. predsjednika Sindikata metalaca Hrvatske Vedran Dragičević.

Glavni sindikalni povjerenik Juraj Šoljić otvorio je Skupštinu te pozvao Predsjednika Uprave Edija Kučana da članove skupštine upozna s aktualnom situacijom oko radnji za primopredaju broda 707 (broda za prijevoz automobila koji je Njemački naručitelj otkazao) kao i o Odluci Vlade o izdavanju državnog jamstva u visini od 52,5 milijuna dolara.

 

 

Izvještaj o radu Povjereništva članovima Skupštine dao je Glavni sindikalni povjerenik Juraj Šoljić koji je između ostalog istakao: Ova podružnica i Povjereništvo dokazalo se u ovih dvije godine koliko traje ova kriza oko trećega maja da zna i da će obraniti 3.maj. Podružnica SMH u brodogradilištu u ovim kriznim vremenima nije se smanjila nego se naprotiv i povećala te i danas djeluje u 6 društava Grupe 3.MAJ i ima 1242 člana i jedna od najvećih podružnica ne samo u PGŽ nego i u Hrvatskoj. Podsjetio je prisutne na: otvaranje web stranice kao i izdavanje glasila METALAC kako bi se što bolje informirali svi članovi ali i radnici 3.maja, ali podsjetio je i na organizirane prosvjede, te dodao: Kada je trebalo skupiti potpise potpore za opstanak Brodogradilišta, u samo 5 dana skupili smo ih preko 24 tisuće, kada je trebalo prosvjedovati prosvjedovali smo stoga poručujemo Vladi RH ako treba obraniti 3.maj onda ćemo ga i obraniti. Dotakavši se izdavanje druge tranše kredita za gradnju brodova za domaće brodare je poručio: Stoga ako vam netko kaže da je ugovorio ova 4 broda, kao i da je za njih dobio dvije tranše kredita u ukupnom iznosu od 105 milijuna dolara, recite mu da laže jer je to učinio SMH u 3.MAJ-u i za 3.maj.

v.d. predsjednika Sindikata metalaca Hrvatske Vedran Dragičević je govorio kako SMH na primjeru 3.MAJ-a dokazao kako se treba štititi interese svojih članova i radnika, ali isto tako i kako će sindikat postupiti na svaki pokušaj stečaja tj. zatvaranja ne samo ovog škvera nego bilo kojeg brodogradilišta.

 

Jadranka Tomašić je podsjetila prisutne na dvadeseto-godišnjicu rada SMH u 3.maju te ustvrdila na neosporivu ulogu SMH i SSSH u obrani 3.maja i radnih mjesta te pozvala na zajedništvo u narednim mjesecima.

Branko Kužet je ustvrdio da nas očekuje velika borba zbog vrlo loše vođene politike gospodarstva u segmentu brodogradnje te je podsjetio na zatvaranje natječaja 19. travnja. Ponovio je da se ova podružnica istakla i nametnula svojim radom ali je i konsatirao da smo svojim ponašanjem pomrsili račune mnogima koji su željeli raditi nezakonite radnje, te dobivamo udarce i objede na naš račun.

 

Usljedilo je protokol izbora Glavnog sindikalnog povjerenika za mandatno razdoblje do 2014 na kojem je jednoglasno izabran Juraj Šoljić.

 

Na kraju dodavši da je ovaj izbor velika čast i potvrda dosadašnjem radu ali i obaveza.

Samoj Skupštini predhodili su izbori po sindikalnim skupinama ( prema strukturnoj organizaciji Podružnica ima 15 skupina) koji su započeli 01. veljače a završili 01. ožujka. na kojima su izabrani Povjerenici skupina i delegati za Skuštinu mandatnog razdoblja do 2014. godine.

 


Prethodna stranica: Sitemap
Slijedeća stranica: Galerija fotografija


Početna | O nama | Kontakt | Sindikalni krediti | Sindikalne pogodnosti | Linkovi | Prava radnika | Pristupnica | Dokumenti | Pregled novosti | Sitemap | Galerija fotografija Glasilo 'Metalac' Informacije o aktivnostima Kako uštedjeti kod kupnje? Najnovije izmjene na stranicama